Derma producten

Hoe herstel ik sneller van een facelift? Handige tips!

Geplaatst op

Na de facelift zal de chirurg de instructies voor het herstel met je bespreken. Wanneer je hier niet goed mee bezig bent kan dit lelijk uitpakken voor het herstel. Doe een checklist en bewaar deze goed. In de lijst kun je de volgende tips vinden:

Laat het verband met rust

Je hechtingen en verband kun je maar beter zolang nodig met rust laten. Dat bevordert je herstel. Belangrijk is om de hechtingen schoon te houden.

Voedsel

Er is voedsel dat je sterk moet kauwen, ander voedsel is makkelijker te kauwen. Ga voor dit laatste voedsel, dat scheelt spanning op je kaken en spieren.

Medicijnen

Neem alle medicijnen die je chirurg je voorgeschreven heeft. Dat zorgt voor een spoedig herstel en voorkomt infecties.

Inspanningen

Wanneer je aan het herstellen bent is het belangrijk dat je zware inspanningen vermijdt. Denk hierbij aan zware dingen tillen of joggen. Alles wat druk op je hoofd vergroot valt af te raden.

Hitte

Boek na een facelift geen vakantie naar de tropen om te herstellen. De hitte is niet goed voor je herstel. Koude compressen zijn wel goed voor je herstel. Koude helpt ook de pijn wat verdoven. Hitte doet het tegenovergestelde.

Lampen

Te dicht bij een lamp zitten is sterk af te raden wanneer je aan het herstellen bent van een facelift. Ook hier is de warmte een negatieve invloed op je herstel. In de zomer kun je het beste binnenblijven wanneer het buiten heet is. Ze je airco aan.

Slaap voldoende

Door genoeg te slapen kun je sneller genezen van de facelift. Soms doe je dingen om sneller te genezen een andere keer is niets doen beter.

Positieve mindset

Door positief te denken en voldoende te rusten en goed te eten zal het herstel van een facelift in vele gevallen succesvol en snel verlopen.

Wat is het voordeel van een facelift?

Een facelift laat je er 10 jaar jonger uitzien. Dat maakt het verleidelijk om een ingreep te laten doen. De voordelen van een facelift:

  • Jonger uiterlijk
  • Sneller klik in sollicitatiegesprek
  • Eerder een nieuwe partner
  • Je wordt meer succesvol ingeschat met een verzorgd uiterlijk

Alternatieven voor en facelift?

Er zijn een aantal alternatieven voor een facelift en deze zijn bedoelt om rimpel weg te werken. Populaire behandelingen zijn: fillers en botox. Fillers behandelen volume verlies, bijvoorbeeld onder de ogen. Botox zorgt ervoor dat de huid tot rustkomt, met name in het gezicht. Zo vervagen rimpels door lachen en fronsen.

Meer ontdekken?

Welke Hollywoodsterren hebben een lipvergroting gehad? En wat zijn de voordelen van een ooglidcorrectie?

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen in onze blogs telkens onderwerpen met je de door die gerelateerd zijn aan de wereld van huidverzorging.

Contactgegevens

Via info @dermaproducten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden