Derma producten

Wat kun je doen tegen lipoedeem klachten?

Geplaatst op

Mensen kunnen erg veel last hebben van lipoedeem. De onderhuidse ophoping van vet en vocht is helaas niet te bestrijden met medicijnen. Wel zijn er een aantal manieren om de klachten van lipoedeem te verminderen. Ook is er een behandeling die ervoor zorgt dat de klachten van lipoedeem sterk afnemen. In deze blog vertellen we je er meer over.

Gevarieerd en gezond eten

Helaas helpt een dieet niet om lipoedeem te bestrijden. Dit komt doordat het probleem niet ontstaat door overgewicht. Wel helpen een gezonde en gevarieerde voeding om de klachten van lipoedeem te verminderen. Als je bijvoorbeeld aankomt in gewicht, dan kunnen de klachten verergeren. Bij afvallen kunnen de klachten juist minder worden.

Verschillende soorten behandelingen

Er zijn verschillende behandelingen die tijdelijk de lipoedeem klachten verminderen. Denk daarbij aan naar de sportschool gaan, spierkrachtoefeningen bij de fysiotherapeut doen of naar een huidtherapeut gaan voor pneumatische compressietherapie en manuele lymfedrainage. Het is wel belangrijk om te vermelden dat de klachten door deze behandeling tijdelijk minder worden en niet chronisch.

Lipoedeemliposuctie

Voor een permanente oplossing kun je terecht bij Polikliniek de Blaak. Zij zijn gespecialiseerd in het behandelen van lipoedeem door liposuctie. Deze behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en het voordeel is dat de lymfevaten niet beschadigen. De vloeistof die verdooft wordt via een dunne buis ingebracht onder de huid en de vloeistof gaat tussen de cellen zitten. Deze vetcellen worden daarna door een canule weggezogen. De behandeling duurt ongeveer twee uur, al is dit afhankelijk van de te behandelen plaatsen. Wil je het beste resultaat? Dan moet de behandeling wel herhaald worden.

Wil je meer informatie over het behandelen van lipoedeem of het verminderen van lipoedeem klachten? Neem dan contact op met een specialist op het gebied van lipoedeem, zoals Polikliniek de Blaak. Zij weten exact wat de aandoening inhoudt en wat je er het beste tegen kunt doen, om er zo min mogelijk last van te hebben.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen in onze blogs telkens onderwerpen met je de door die gerelateerd zijn aan de wereld van huidverzorging.

Contactgegevens

Via info @dermaproducten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden