Derma producten

Wat is plastische chirurgie en waar is het goed voor?

Geplaatst op

Het woord plastisch komt van het Griekse woord plastikos, dit betekent vormgeven en hervormen. Plastische chirurgie wordt vaak met de nodige scepsis begroet. Dit is echter onterecht. In deze blog nemen we je mee langs verschillende goede toepassingen van dit specialisme.

Herstel van schade

Plastische chirurgie is ontstaan als een specialisme om delen van het lichaam te herstellen die beschadigd waren. Denk hierbij aan neuzen, oren en andere delen van het lichaam. Schade aan het gezicht was eeuwen geleden, maar ook in onze tijd een belangrijke taak van de plastisch chirurg. In de Grote Oorlog, de Eerste Wereldoorlog, kreeg de plastische chirurgie een belangrijke taak, namelijk de oorlogswonden van de soldaten herstellen. In deze periode kreeg dit discipline in de chirurgie een respectvolle status vanwege de resultaten die er bereikt werden.

Moderne toepassing

De moderne plastische chirurgie is nog steeds een belangrijke medische optie om mensen met schade aan het lichaam te helpen. Ook aangeboren afwijkingen of brandwonden aan het gezicht en mond zijn te verbeteren met plastische chirurgie.

Plastische chirurgie in de media

Natuurlijk kent het gros van de mensen de plastische chirurgie niet vanwege de geweldige resultaten die in de twee wereldoorlogen bereikt zijn. Dat is namelijk niet sensationeel genoeg. Veel pakkender zijn de excessen in de cosmetische schoonheidsindustrie, de strak getrokken en met Botox platgespoten, uitdrukkingsloze gezichten. En daar heeft de media natuurlijk een punt. Want sommige foto’s laten toch wel verontrustende beelden zien. In het verleden gingen artsen wat onzorgvuldig om met Botox.

Het nieuwe paradigma in de plastische chirurgie

In de cosmetische industrie heeft men geleerd van de excessen uit het verleden. Tegenwoordig is er een nieuw paradigma waarbij artsen, zeker de high-end klinieken, vooral kijken naar het totale gezicht. Alle behandelingen worden gedaan met het totaalplaatje in gedachten. Er wordt bovendien niet te veel Botox in een zone gedaan, zo behoud je een evenwichtig gezicht. Dat laatste resulteert in een natuurlijke look.

Realistische verwachtingen

Tijdens een consult worden de wensen met de patiënt besproken. Op deze manier is er alle ruimte om de wensen door te nemen en krijgt de specialist de mogelijkheid om feedback te geven op deze wensen. Zo weet de patiënt wat er wel en niet mogelijk is, wat wel en niet natuurlijk zal ogen. Op deze manier garandeert de kliniek de beste behandeling op maat. Als je van te voren juist voorgelicht wordt als patiënt zijnde, dan zul je geen teleurstelling hebben en eerder blij kunnen zijn met het resultaat. Artsen hebben door hun ervaring een goed beeld wat bepaalde behandelingen aan resultaten kunnen opleveren.

Cosmetische industrie

De cosmetische industrie is er opgericht om mensen een beter gevoel over zichzelf te geven. Dit roept het kip-en-eiprobleem op, want is de cosmetische industrie door hun marketing verantwoordelijk voor de wensen van de mensen, of willen de mensen er jong uitzien, zijn ze onzeker en spelen de plastische chirurgen hier goed op in? Tegenwoordig is het geen taboe meer om plastische chirurgie te ondergaan om er jonger uit te zien.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen in onze blogs telkens onderwerpen met je de door die gerelateerd zijn aan de wereld van huidverzorging.

Contactgegevens

Via info @dermaproducten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden