Derma producten

Wat is het verschil tussen composiet en porseleinen facings?

Geplaatst op

Facings worden als ware als schild over je huidige tanden geplaatst. Dit om het uiterlijk van je gebit te verfraaien. Facings zijn zeer geschikt om afgebroken tanden te repareren, tanden witter te maken en spleetjes tussen tanden op te vullen. Alleen welke facings ga je laten plaatsen? Je hebt hierbij een keuze tussen composiet of porseleinen facings. In deze blog vertellen we je meer over het verschil tussen facings van porselein en van composiet.

Composiet facings

Facings van composiet zijn relatief goedkoop vergeleken met porseleinen facings. Daarnaast zijn ze binnen een dag geplaatst. Is een facing van composiet stuk? Neem dan direct contact op met de tandartspraktijk, aangezien composiet facings eenvoudig te repareren zijn.

Hebben composiet facings dan alleen maar voordelen? Nee, want ze gaan wel minder lang mee en verkleuren ook sneller dan porseleinen facings. Vraag de tandarts naar de opties, voordelen en nadelen en ga ook voor jezelf na welke kenmerken en eigenschappen voor jezelf het belangrijkst zijn.

Porseleinen facings

Facings van porselein zijn duurder dan composiet facings. De kosten van een porseleinen facing zijn vaak 5 tot 6 keer zo hoog dan van een composiet facing. Wel krijg je hier veel voordelen voor terug. Zo gaan facings van porselein langer mee, verkleuren ze minder snel, hebben ze nauwelijks onderhoud nodig en worden ze binnen één behandeling geplaatst.

Specialist op het gebied van facings

Wil je je gebit verfraaien en ben je geïnteresseerd in het laten plaatsen van facings? Neem dan contact op met een specialist op het gebied van facings. Zij kunnen je alles vertellen over facings en kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste soort.

Facings worden niet vergoed door de basisverzekering voor mensen die 18 jaar zijn of ouder. Met een aanvullende tandartsverzekering kom je vaak wel in aanmerking voor een gedeeltelijke vergoeding van de kosten. Informeer voor de behandeling altijd bij je zorgverzekering voor welke vergoeding je in aanmerking komt, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Ook interessant

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen in onze blogs telkens onderwerpen met je de door die gerelateerd zijn aan de wereld van huidverzorging.

Contactgegevens

Via info @dermaproducten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden