Derma producten

Wat is een ooglidcorrectie?

Geplaatst op

In Nederland komen vaak ooglidcorrecties voor. Daarom willen veel mensen weten wat een ooglidcorrectie precies is. In deze blog besteden we aandacht aan deze cosmetische ingreep en wat de kosten en voordelen daarvan zijn. Kijk snel met ons mee en laat je informeren.

Ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie kan gedaan worden aan het bovenste of onderste ooglid. De twee oogleden gaan met de loop van de tijd, wanneer iemand ouder wordt, in meer of mindere mate hangen. Voor het bovenste ooglid betekent dit dat een patiënt last krijgt van zijn zicht. Het lezen gaat moeilijker en ook de looks van iemand lijken ouder. Nu kan iemand over dat laatste niet inzitten, dat is heel goed mogelijk, maar uit onderzoek blijkt dat toch veel mensen last hebben van het ouder lijken. Het onderste ooglid doet iemand ook ouder lijken, maar brengt geen noemenswaardige medische problemen met zich mee. Daarom wordt een correctie aan het bovenste ooglid alleen vergoed. Een correctie van het onderste ooglid komt voor de eigen rekening van de patiënt.

Voordelen van een ooglidcorrectie?

Met een ooglidcorrectie zijn een aantal voordelen verbonden. Deze nemen we hieronder even met je door:

  • De bovenste oogleden handen niet meer en drukken niet langer op de oogbol. Dit vergemakkelijkt het kijken en het lezen. Dit geeft iemand tevens een jongere look. Een jongere look zorgt voor meer zelfvertrouwen en dat straalt iemand uit op zijn omgeving. De eventuele vermoeidheid in de ogen of de hoofdpijn door de hangende oogleden verdwijnt.
  • De onderste oogleden hangen niet meer, vertogen dus niet de gehate wallen en geven iemand weer een jonger uiterlijk.

Vaak komen innerlijk gevoel en uiterlijke looks weer in balans door een ooglidcorrectie.

Wat kost een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is maatwerk en de prijs die je betaalt is deels afhankelijk van het tarief van de desbetreffende kliniek. Daarbij wordt een bovenste ooglidcorrectie door de verzekering vergoed, maar een correctie van het onderste niet. Het ooglid moet halverwege de pupil hangen wil deze correctie vergoed worden, dat is dus de eis.

Meerdere cosmetische behandelingen

Er bestaan meerdere cosmetische behandelingen die het mogelijk maken om er jeugdiger uit te zien:

  • Fillers, injecties die volume teruggeven aan de huid
  • Botox, rimpels in het gezicht verdwijnen
  • Facings, schildjes die de vorm van de tanden en hun kleur corrigeren
  • Bleken, het bleken van de tanden om ze tinten lichter te maken

Conclusie

Er bestaan diverse behandelingen om je jonger te laten lijken en zo een beter gevoel over jezelf te geven. Het is wel belangrijk om altijd eerst contact met huisarts en tandarts op te nemen. Daarnaast moet je ook niet vergeten: schoonheid zit van binnen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen in onze blogs telkens onderwerpen met je de door die gerelateerd zijn aan de wereld van huidverzorging.

Contactgegevens

Via info @dermaproducten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden