Derma producten

Voorkomt sealen gaatjes?

Geplaatst op

Vooral bij jonge kinderen adviseert de tandarts of mondhygiënist regelmatig om tanden of kiezen te laten sealen. Dit moet gaatjes in de toekomst voorkomen. Maar wat is sealen precies en helpt het ook echt?

Wat is sealen?

Bij het sealen van tanden brengt de tandarts een dun laagje beschermende coating aan. Vooral bij kiezen met diepe groeven kan dit helpen om het gebit te beschermen tegen tandplak en zuuraanvallen. De behandeling is ook eenvoudig uit te voeren, de beschermende laag is al vloeibaar en de tandarts hoeft dit dus alleen aan te brengen. De vloeistof is binnen enkele minuten droog en het aanbrengen is volledig pijnloos.

Niet alleen voor kinderen

Sealen staat bekend als een behandeling die de mondhygiënist vooral uitvoert bij kinderen. Maar ook bij volwassenen kan de behandeling zeker toegevoegde waarde hebben. De werking is precies hetzelfde. De enige voorwaarde is dat je bij de specifieke tand of kies geen voorgeschiedenis van gaatjes moet hebben gehad, want dan heeft de bescherming minder effect.

Mondhygiëne na het sealen

Nu de tand of kies van een extra bescherming laag is voorzien, betekent het niet dat je je gebit niet meer hoeft te onderhouden. De kans op een gaatje is na het sealen verkleind, maar om problemen te voorkomen blijft het goed onderhouden van je gebit belangrijk. Hierbij kun je denk aan onder andere:

  • Twee keer per dag je tanden poetsen
  • Eenmaal per dag flossen
  • Poets je tanden met een fluoride tandpasta
  • Beperk de inname van zoete en zure voedingswaren
  • Eet liever geen heel hard of plakkerig eten
  • Laat je gebit elk halfjaar controleren door je tandarts

Sealen is dus een optie voor zowel kinderen als volwassenen. Als je gevoelige plekken in je gebit hebt, dan is de kans groot dat jouw tandarts of mondhygiënist deze behandeling aandraagt. Sealen is snel en pijnloos, dus waarom zou je je gebit er niet mee willen versterken? In Amsterdam en omgeving kun je voor advies en behandeling terecht bij Lassus Tandartsen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen in onze blogs telkens onderwerpen met je de door die gerelateerd zijn aan de wereld van huidverzorging.

Contactgegevens

Via info @dermaproducten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden