Derma producten

Sushi is lekker gezond

Geplaatst op

Veel mensen houden ervan om uiteten te gaan in een sushirestaurant. Andere temperamenten kiezen voor sushi bestellen. De kwaliteit van sushi is zo goed als gestandaardiseerd. Je zult bij een kwaliteitszaak dus echt sushi kunnen krijgen die je gewend bent. Wel is het zo, dat de stijl van de sushi (qua smaak en opmaak) per zaak verschilt. Je vindt vanzelf uit welke tent het beste bij jouw smaak past. 

Lees meer over het gezonde van sushi in deze blog. 

Het is een bijzonder gerecht

We hebben een heerlijk gerecht erbij gekregen: sushi. Dat gerecht is natuurlijk niet recentelijk onze landsgrenzen overgestoken. Nee, het is een fenomeen dat vanaf de eeuwwisseling een grote doorbraak in ons land gekend heeft. 

Grote liefhebbers van sushi komen in alle rangen en standen voor. Zo zijn Sofia en Jason al jaren helemaal verliefd op het Japanse gerecht met Chinese roots. Ze gaan tweemaandelijks lekker eten in het sushirestaurant: 

‘Wanneer ik eet in de sushitoko, dan heb ik altijd een vast ritueel. Ik neem in ronde één de lekkerste sushirollen. Maki vooral. In de 2e ronde neem ik gebraden vlees, de Japanse tapas. Je kent ze wel toch? En ik sluit mijn ritueeltje af met vis in ronde 3. Na die laatste ronde is het gewoon anything goes,’ aldus Sofia

‘Ik eet alleen gebakken vis,’ wist Jason te melden. 

Moraal van het verhaal is, dat je gewoon alles mag doen waar je zin in hebt, sushi-technisch gezien dan. 

Is sushi naast lekker en leuk, ook gezond? 

De trouwe fans van sushi gaan altijd prat op dat ze lekker vaak sushi gaan eten en dat het zo gezond is. Dat eerste is heel leuk om te doen natuurlijk, maar is het voedsel ook daadwerkelijk gezond?  

Er wordt ons aangeraden vis te eten om ervoor te zorgen dat we genoeg omega 3’s binnenkrijgen. De supermarkten liggen vol met producten die verrijkt zijn met deze vetzuren. Maar wat zijn dat eigenlijk, en waarom zijn ze zo belangrijk?

Omega 3 zijn vetzuren, die een soort meervoudig onverzadigde vetten zijn. Een essentieel vetzuur is een vetzuur dat het lichaam nodig heeft, maar niet zelf kan aanmaken (dat is wat een ‘essentiële’ voedingsstof betekent). Essentiële vetzuren omvatten omega 3, omega 6 en omega 9, maar de omega 3-varianten krijgen de meeste aandacht vanwege hun gezondheidsvoordelen:

  • Cholesterol en bloeddruk, en het verminderen van het risico op bloedklonters en beroerte
  • Ze zijn belangrijk voor het onderhoud en de werking van de hersenen, de ogen en de zenuwen
  • Ze helpen bij de ontwikkeling van celmembranen
  • Zij kunnen ook voordelen hebben voor mensen met aandoeningen die uiteenlopen van reumatoïde artritis tot depressie en nieraandoeningen

Conclusie

Je zou bijna denken dat het een wondermiddel is, omdat het voor zoveel dingen goed is. Maar het zeker de moeite waard om eens wat vaker sushi te eten. Wel één dingetje er nog over: sla de sushi met emmers mayo erop maar gewoon over :).

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen in onze blogs telkens onderwerpen met je de door die gerelateerd zijn aan de wereld van huidverzorging.

Contactgegevens

Via info @dermaproducten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden