Derma producten

Narcosebehandeling bij de tandarts

Geplaatst op

Veel mensen zijn bang voor de tandarts. Hier is een handige oplossing voor gekomen, namelijk: een behandeling onder narcose. In deze blog hebben we het over de redenen voor een narcosebehandeling en de voor- en nadelen hiervan.

Reden voor een narcosebehandeling

Tegenwoordig zijn er heel wat mensen die kiezen voor een narcosebehandeling bij de tandarts. De reden waarom zij voor zo een behandeling kiezen. Deze kunnen zijn dat je bang bent voor de tandarts of dat je een behandeling in gaat waar je geen pijn in wilt ervaren.

Voordelen

Een behandeling onder narcose heeft zo zijn voordelen, deze zijn:

  • De behandeling is pijnloos: wanneer jij een behandeling onder narcose ondergaat, merk je niks van de ingreep. Omdat je niet beweegt wanneer je onder narcose bent kan een tandarts zijn werk nauwkeuriger uitvoeren.
  • Je raakt niet in de stress: door het verdovende middel, dat gebruikt wordt tijdens de behandelingen, merk je niets van de behandeling. Dit helpt bij mensen die bang zijn voor de tandarts en tijdens een behandeling in de stress raken. Wanneer je onder narcose bent, kunnen de tandartsen hun werk beter en makkelijker uitvoeren.
  • Ook kan je tijdens zo een ingreep alles in één keer aan laten pakken. Zo zorg je ervoor dat je mondgezondheid sneller op orde is.

Nadelen

Er zijn natuurlijk ook nadelen bij zo’n narcose tandarts, deze nadelen hebben vooral te maken met de bijwerkingen van de narcose. De bijwerkingen die namelijk kunnen optreden zijn:

  • Hoofdpijn
  • Misselijkheid: dit probleem is bij veel tandartsen al opgelost, zij gebruiken dan een bepaald middel waardoor je wakker wordt zonder misselijkheid
  • Spier- en rugpijn
  • Keelpijn en/of een hese stem
  • Geheugenproblemen

Al deze problemen houden meestal een paar dagen aan en gaan vanzelf wel weer over. Maar dit is natuurlijk heel vervelend en eigenlijk ook niet nodig. Wat ook bij zo’n behandeling komt kijken is dat deze veel kosten. Dit komt omdat een narcosebehandeling niet altijd verzekerd wordt door de verzekeraar. De kosten van de narcose komen dan nog bovenop de kosten van de ingreep. Op deze manier kunnen de kosten heel snel opbouwen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen in onze blogs telkens onderwerpen met je de door die gerelateerd zijn aan de wereld van huidverzorging.

Contactgegevens

Via info @dermaproducten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden