Derma producten

Jong van binnen en van buiten: frisser door fillers

Geplaatst op

We geloven niet echt meer in de mythe van de eeuwige jeugd, maar soms hopen we wel op excellente resultaten van een cosmetische behandeling. Vaak is er ook echt wel veel mogelijk. Tegenwoordig zijn fillers erg populair, juist omdat de behandeling snel en relatief pijnloos verloopt. Je kunt met een uurtje al weer naar huis. Juist in ons snelle en hectische leven is het een manier om de jeugdige uitstraling terug te krijgen. In deze blog nemen we de behandeling met fillers even met je door.

Een nieuwe look

Met fillers is het mogelijk om een jongere look te krijgen. Dit komt met name omdat ouderdomsverschijnselen zoals volumeverlies in het gezicht met deze behandeling bestreden kunnen worden. Onder de huid vult de filler de ruimte op en krijgt het gezicht weer de jeugdige volheid. Fillers die vroeger gebruikt werden waren ook vaak permanent, maar dit is nu een in Nederland verboden behandeling. Alle fillers die nu gebruikt worden, zijn binnen een paar maanden door het lichaam afgebroken. Dit betekent dat een behandeling met fillers om de zoveel tijd herhaalt moet worden om de resultaten op pijl te houden. Fillers worden trouwens niet alleen door oudere mensen gebruikt, ook jongeren zijn er fan van. Je kunt met fillers grotere lippen krijgen, dit is een schoonheidsideaal en daarom wordt het nagestreefd. Kijk wel uit dat je niet te veel fillers in laat spuiten, want dan kun je snavellippen krijgen.

Botox

Fillers worden vaak in combinatie met Botox gebruikt. Botox wordt ook door het lichaam afgebroken, maar heeft een andere werking dan fillers. Deze stof maakt de spieren onder de huid minder actief, waardoor rimpels in het gezicht vervagen of verdwijnen. De huid kan tot rust komen wanneer de mimiekspieren minder actief zijn. In het verleden zagen we vaak dat er teveel Botox ingespoten werd, waardoor de look van het gezicht onnatuurlijk werd. Tegenwoordig kijken specialisten meer naar het totale plaatje en worden goed doordachte behandelplannen opgesteld. Patiënten mogen rekenen op uitstekende resultaten, maar de verwachtingen moeten wel realistisch blijven.

Conclusie

Botox en fillers vormen sterke munitie in het arsenaal tegen de verschijnselen van ouderdom. Je kunt echt jaren jonger lijken. Deze twee behandelingen zijn een goed alternatief voor een zwaardere ingreep, namelijk de facelift. Zou je ze allemaal combineren dan kun je echt 5 tot 10 jaar jonger lijken. Wel moet je er dan voor sparen, want dit pakket is niet goedkoop. Laat je altijd adviseren door een expert op het gebied van cosmetische behandelingen, raadpleeg altijd een cosmetisch arts.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen in onze blogs telkens onderwerpen met je de door die gerelateerd zijn aan de wereld van huidverzorging.

Contactgegevens

Via info @dermaproducten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden