Derma producten

Is koffie gezond of ongezond?

Geplaatst op

Hoe weet je eigenlijk of koffie wel zo gezond is. Dit is een vraag die vaak wordt gesteld door mensen die ofwel koffie drinken, of geen koffie drinken. De meningen over het algemeen zijn verdeeld. Sommige mensen zeggen dat de cafeïne niet goed voor je. Anderen zeggen dat het wel goed voor je is, omdat het meehelpt met het actief houden van je brein. In deze blog behandelen we dit thema.  

De mate waarin je drinkt

Eigenlijk is alles overmatig drinken of eten niet goed voor je en dit is niet anders voor koffie. Daarom is het heel belangrijk om jezelf af te vragen hoeveel koffie drinkt. Zo’n 4 koppen koffie per dag is zeg maar een beetje de grens, als je die overschrijdt dan zal koffie eerder ongezond voor je zijn dan gezond.

Versnellen van metabolisme

Koffie heeft als voordeel dat het je metabolisme versnelt. Dit houdt in dat jij sneller eten omzet in energie en het minder vasthoudt. Het versnellen van metabolisme kan erg helpen als je probeert af te vallen. Dit is dus één van de voordelen van koffie drinken.

Geeft je kracht

Na dat koffie je metabolisme versnelt en dus eten sneller wordt omgezet in energie, het goedje zelf jou ook de nodige kracht geeft. Dat komt door de cafeïne die in koffie zit. Daarom zijn er ook mensen die voor het sporten in de sportschool even een kopje koffie drinken.

Soorten koffie

Het ligt er ook een beetje aan wat voor soorten koffie drinkt als je wilt gaan bepalen of koffie goed voor je is of niet. Het is bewezen dat bijvoorbeeld veel cappuccino drinken niet goed voor je is, omdat de volle melk die in cappuccino zit niet gezond is en erg vettig. Daarom is het beter om je koffie gewoon zwart te drinken zonder melk of suiker. Als je dan zwarte bonen koffie of pad koffie van een Senseo met elkaar vergelijkt, dan is pad koffie beter voor je. Maar raden wij wel aan dat als je een bonen koffiezetapparaat kunt betalen om deze toch aan te schaffen, mensen vinden over het algemeen namelijk bonen koffie lekkerder dan pad koffie.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen in onze blogs telkens onderwerpen met je de door die gerelateerd zijn aan de wereld van huidverzorging.

Contactgegevens

Via info @dermaproducten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden