Derma producten

Hoe werkt een haartransplantatie precies?

Geplaatst op

Twijfel jij of een haartransplantatie is aan te raden? Lees dit artikel dan goed door. Naarmate je ouder wordt, kun je haar verliezen. Vooral mannen worden vaak kaal zodra ze ouder worden. Dit komt doordat de haarzakjes niet altijd even goed tegen testosteron kunnen. Vooral mannen maken dit hormoon in grote hoeveelheden aan. De haarzakjes kunnen op den duur zelfs verdwijnen. Kaalheid hoef je in principe niet te laten behandelen, maar het kan wel een bron van onzekerheid zijn. Mocht je erg onzeker zijn, dan kun je een haartransplantatie overwegen.

Waarom een haartransplantatie?

Een haartransplantatie is natuurlijk niet noodzakelijk. Als je onzeker bent over je kale hoofd, dan kan een transplantatie echter wel aan te raden zijn. Als je kaal begint te worden, kun je eerst nog medicijnen gebruiken. Die medicijnen zijn echter niet zonder bijwerkingen en zodra je de medicijnen niet meer neemt, vallen je haren weer uit. Laat je een haartransplantatie doen, dan hoef je echter geen medicijnen te blijven nemen.

Zo werkt de haartransplantatie

Als je kaal wordt, heb je op het achterhoofd nog wel haar zitten. Een deel van die haarzakjes haalt men operatief weg, om ze vervolgens op een plek te plaatsen waar geen haar groeit. Uit die haarzakjes kan vervolgens wel haar groeien. De operatie duurt lang, je kunt het best rekening houden met een uur of acht. Na de haartransplantatie mag je je hoofdhuid even niet wassen. Dat mag pas weer na een aantal dagen tot ongeveer een week. Ook mag je de eerste week niet sporten en mag je hoofdhuid de eerste twee weken niet in de zon komen.

Nadat de wondjes genezen zijn, is het afwachten tot je haar aangegroeid is. Hierna kun je weer een normaal kapsel dragen, zoals in de tijd voordat je kaal was.

Waar laat je een haartransplantatie uitvoeren?

Er zijn verschillende artsen die gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van haartransplantaties. Het is zeer belangrijk dat je een haartransplantatie laat uitvoeren door een specialist. Kies voor een arts waar je veel vertrouwen in hebt. Lees bijvoorbeeld de recensies door om een beeld te krijgen van de ervaringen van mensen die je voorgingen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen in onze blogs telkens onderwerpen met je de door die gerelateerd zijn aan de wereld van huidverzorging.

Contactgegevens

Via info @dermaproducten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden