Derma producten

Hoe verminder je cellulitis met voeding?

Geplaatst op

Veel vrouwen hebben of krijgen last van cellulitis. Deze ophopingen van vet rond de dijen zorgen voor onregelmatige huid en dit kan er lelijk uitzien. Er zijn naast de reguliere cellulitis behandelingen andere manieren om cellulitis te verminderen. Je kan bijvoorbeeld al flinke stappen zetten met de juiste voeding. Lees hier de beste voedingsmiddelen als je last hebt van cellulitis of het juist wil voorkomen.

Superfood #1: Avocado’s

Als je ouder wordt dan wordt je huid dunner en minder elastisch, waardoor het eerder kan gaan hangen. Het helpt dan om je lichaam te voorzien van essentiële vetzuren. Een van de superfoods die dit bij uitstek ‘levert’ is de avocado. Een avocado helpt om de huid sterk, zacht en elastisch te houden. Houd uiteraard rekening met een natuurlijke afwisseling van voedingsstoffen (dus samen met veel andere vitaminen en mineralen).

Superfood #2: Blauwe bessen

Blauwe bessen zitten vol met antioxidanten, die je nodig hebt om je weerstand op pijl te houden. De antioxidanten breken toxine af die anders op het gebied van je lichaam zouden kunnen worden gedeponeerd waar cellulitis het vaakst voorkomt. De vitamine C in bessen werkt ook om het collageengehalte in je huid te verhogen, waardoor je huid sterker en strakker wordt. Uiteindelijk heeft dit dus als effect dat je huid minder tekenen van cellulitis vertoont.

Superfood #3: Vette vis

Dit klinkt uiteraard gek: vette vis tegen cellulitis. Vissoorten zoals sardientjes, zalm, en makreel bevatten omega-3 vetzuren die gezond en nodig zijn om gezond te krijgen. De omega-3 vetzuren werken goed tegen ontstekingen en versterken het lymfestelsel, wat in nauw verband staat met je huid. Uiteindelijk kunnen juist deze gezonde vetten er dus voor zorgen dat je huid sterk en soepel blijft, waardoor jij minder putten in je huid ziet.

Werken bovenstaande voedingstips niet?

Als bovenstaande voedingstips niet werken, dan kan een cellulitis behandeling altijd uitkomst bieden. Hiermee herstelt je huid nog sneller van de sinaalsappelhuid. Probeer echter altijd de tijd te nemen om het met gezonde voeding en sport te proberen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen in onze blogs telkens onderwerpen met je de door die gerelateerd zijn aan de wereld van huidverzorging.

Contactgegevens

Via info @dermaproducten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden