Derma producten

Een gietvloer is goed voor het milieu!

Geplaatst op

Absoluut! Een gietvloer is goed voor het milieu, omdat hij zeer duurzaam is. Een gietvloer blijft, mits goed aangebracht zeker jarenlang mooi! Ook heeft een gietvloer geen onderhoud nodig, zoals dat bij laminaat en andere houtsoorten wel moet. Dus gooi het oude tapijt, de koude tegels of het krakende laminaat de deur uit en ga voor de milieubewuste keuze: een gietvloer! 

Kenmerken van een gietvloer

Een van de belangrijkste kenmerken van een gietvloer, die vooral binnen in huis er prettig is, is dat hij onderhoudsarm is. Even stofzuigen of met een vochtige dweil afnemen en hij is weer schoon. En dankzij de krasvaste eigenschappen hoeft u niet bang te zijn dat uw bank, tafels of stoelen krassen maken op de vloer. Bovendien heeft hij geen periodiek onderhoud nodig, zoals bij laminaat het geval is. Een gietvloer is in alle kleuren aan te brengen en zelfs te voorzien van bijvoorbeeld een grindcoating. 

Een gietvloer in het hele huis

Een gietvloer is bovendien aan te brengen in iedere ruimte van het huis, als het maar horizontale oppervlakken zijn. We kunnen de gietvloermortel namelijk niet aanbrengen op bijvoorbeeld wanden of de verticale deken van een trap. Dankzij de waterdichte eigenschappen is een gietvloer een populaire keuze in bijvoorbeeld badkamers, keukens en toiletten. Een gietvloer is geschikt voor alle sanitaire ruimtes in het huis. Ook op zolder is een gietvloer de beste keuze. Het neutrale karakter en de zware belastbaarheid zorgen ervoor dat hij het goed doet als zowel trainvloer en als slaapkamervloer. 

Het aanbrengproces van een gietvloer

Om een gietvloer te kunnen laten aanbrengen, moet eerst uw ondervloer gecontroleerd worden. Alle oneffenheden, beschadigingen en scheuren worden opgevuld en weggewerkt. Vervolgens mengt men de gietvloermortel en wordt de eerste laag aangebracht. De verschillende gietvloersoorten hebben een andere dikte en afhankelijk van die dikte worden er enkele tot meerdere lagen aangebracht. Deze lagen krijgen tussendoor voldoende tijd om volledig uit te harden. Als ook de laatste laag volledig hard is, brengt men de gietvloercoating aan. Die speciale coating zorgt voor een langere levensduur van de gietvloer en zorgt voor een naadloze afwerking. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen in onze blogs telkens onderwerpen met je de door die gerelateerd zijn aan de wereld van huidverzorging.

Contactgegevens

Via info @dermaproducten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden