Derma producten

De medische doeleinden van braces

Geplaatst op

Er zijn verschillende soorten braces: kniebraces, enkelbraces, polsbraces, etc. Voor nagenoeg elk gewricht wat ondersteuningen nodig heeft bij het herstel na een kneuzing of breuk, is er een brace beschikbaar. Maar onder wat voor omstandigheden heb je een brace nodig? Wanneer worden ze door medische professionals aangeraden of geadviseerd? In deze blog lees je de meest voorkomende toepassingen voor braces.

Naar aanleiding van een blessure

Eén van de meest voorkomende redenen voor een brace, is naar aanleiding van een blessure; doorgaans een sportblessure. Deze blessures kunnen ontstaan door verschillende situaties waaronder een verkeerde beweging, of door een trauma. Dat wil zeggen dat de patiënt geraakt is door een object zoals een hockeystick of een tennisracket of een persoon. Ook kan de patiënt ten val geraakt zijn en verkeerd terecht gekomen zijn.

Naast een hulpmiddel voor het genezen of herstellen van een blessure, kunnen braces in de sport overigens ook gebruikt worden zonder dat er sprake zou zijn van een blessure. Het biedt namelijk ook de mogelijkheid om ervoor te zorgen dat iemand die zijn/haar sport beoefent, het optimale uit het lichaam haalt. Zeker in het geval van een topsporter is het van groot belang om elke dag opnieuw maximaal te presteren. Daarbij kan een brace helpen om de sporter een topprestatie te kunnen laten neerzetten.

Bij ontwikkelingsproblemen aan het bewegingsapparaat

Wanneer iemand lijdt aan een al dan niet aangeboren afwijking aan het bewegingsapparaat. Hieronder kunnen aandoeningen vallen zoals scoliose of artrose. Een brace kan er dan voor zorgen dat voor een deel het gewricht in kwestie kan worden ontlast. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een brace, kunnen mensen die regelmatig pijn hebben in de gewrichten, diverse activiteiten zoals wandelen of fietsen eventueel weer oppakken.

Overleg wel altijd eerst met uw huisarts of met uw medisch specialist over of een brace past binnen de behandelmethode. In sommige gevallen kan dit namelijk een nadelig effect hebben op uw herstelproces. Laat u daarom te allen tijde goed informeren.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen in onze blogs telkens onderwerpen met je de door die gerelateerd zijn aan de wereld van huidverzorging.

Contactgegevens

Via info @dermaproducten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden