Derma producten

Beter omgaan met je autistische kind

Geplaatst op

Gebruik positieve discipline

Voor veel kinderen kan positieve feedback en aanmoediging een motiverende en zeer effectieve vorm van discipline zijn. Hetzelfde geldt voor kinderen in het spectrum. Maar al te vaak lopen ouders in de val van het controleren en corrigeren van gedrag zonder altijd te erkennen wanneer hun kind positieve acties laat zien. Goed geplaatste complimenten en uitingen van liefde geven kinderen veel zelfvertrouwen en constructief gedrag bevorderd.

Vier eigenaardigheden en talenten

Sterke punten vertegenwoordigen meestal het best functionerende gebied van je kind met ASS. We zijn ons nu meer bewust van het feit dat er in de kunst- en entertainmentwereld veel beroemde en succesvolle mensen zijn met ASS. Verscheidene van hen zijn prijswinnende muzikanten en regisseurs! Het herkennen van de talenten van je kind en het versterken van deze talenten is de sleutel. In plaats van alleen aandacht te besteden aan de tekortkomingen, moet je je zeker richten op de sterke punten van je kind. 

Verbeter de relaties met leeftijdsgenoten

We zijn allemaal sociale wezens en hebben voortdurend interactie nodig om ons te ontwikkelen. Afhankelijk van het ontwikkelingsstadium biedt de school kinderen met ASS en hun leeftijdsgenootjes mogelijkheden om sociale netwerken en zinvolle relaties op te bouwen. Je kind mee laten rijden met de bus of carpoolen met een klasgenootje is een goed begin. 

Maak gebruik van hulpmiddelen

De diagnose ASS en de daarmee gepaard gaande lichamelijke en geestelijke gezondheidssymptomen kunnen een tol eisen op het functioneren van het gezin en op de harmonie. Contacten leggen met andere ouders die kinderen opvoeden met ASS is van cruciaal belang voor het optimaliseren van je eigen gevoel van welzijn. 

Het kan ook zo zijn dat er door toedoen van ASS spraak gerelateerde problemen zijn. Het is goed om zo vroeg mogelijk met logopedie te beginnen om dergelijke problemen aan te pakken. Het is aan te raden steeds met de huisarts te overleggen om zo eerst medische problematiek uit te kunnen sluiten. Bij logopedie zoetermeer zijn er tal van mogelijkheden waar jij je voordeel mee kunt doen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen in onze blogs telkens onderwerpen met je de door die gerelateerd zijn aan de wereld van huidverzorging.

Contactgegevens

Via info @dermaproducten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden