Derma producten

6 tips om Botox en fillers langer mee te laten gaan

Geplaatst op

Botox en fillers zijn erg effectief om ouderdomsverschijnselen tegen te gaan. Het zijn neurotoxines en worden langzaam door het lichaam afgebroken. Resultaten kun je langer optimaal houden, meestal zijn deze 6 maanden tot 2 jaar optimaal, afhankelijk van de gebruikte injectables. In deze blog geven we je de tips daarvoor.

Bescherming tegen de zon

Het is sowieso geen goed idee om in de zon te gaan liggen bakken, maar als je fillers hebt kun je beter helemaal voorzichtig zijn. Kies altijd voor een zonnebrand met een hoge factor. Zeker als je net de behandeling gehad hebt is het oppassen geblazen.

Huidverzorging

Verzorg je huid goed, drink veel water en eet gezond. Dit maakt dat de fillers langer goed blijven. Er zijn ook producten ontwikkeld die de fillers langer goed houden. Laat je hierover informeren door je cosmetisch arts.

Extra zink

De werkzaamheid van Botox en de mooie resultaten, zijn gekoppeld aan zink in je lichaam. Zorg dat je voldoende zink binnenkrijgt. Supplementen kunnen je helpen genoeg zink binnen te krijgen.

Minder stress

Een probleemfactor van het moderne leven is stress. Stress komt door je carrière, relatie of geldzorgen. Stress heeft invloed op je hele leven en gezondheid. Probeer het stressniveau naar beneden te krijgen, bijvoorbeeld door yoga of meditatie te doen. Joggen of muziek maken werkt ook, als je er maar door ontspant.

Onderhoud je behandelingen

Botox en fillers moeten herhaald worden om de resultaten op peil te houden. Plan daarom samen met je cosmetisch arts de nodige onderhoudsbehandelingen, dan behoud je die frisse en jeugdige uitstraling.

Voorbereiding en na de behandeling

Voordat je de behandeling met injectables krijgt, is het goed om de cosmetisch arts te onderzoeken. Lees reviews voordat je akkoord gaat. Neem goed je wensen met hem door, zodat je niet voor teleurstellingen komt te staan. Neem geen ibuprofen of aspirine, dit zijn bloedverdunners en dat zorgt voor extra blauwe plekken en bloedingen op de injectieplaats. Als je de behandeling gehad hebt, is het goed om niet te wrijven over de plek waar de injectables hebt gehad, zo kunnen de ingespoten stoffen verspreiden. Dit zal de resultaten van de behandeling beïnvloeden.

Conclusie

De tips die we je gegeven hebben in deze blog, maken het eenvoudig om de resultaten van je behandeling langer optimaal te houden. Een expert kan je advies geven over de juiste injectables gekoppeld aan realistische verwachtingen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen in onze blogs telkens onderwerpen met je de door die gerelateerd zijn aan de wereld van huidverzorging.

Contactgegevens

Via info @dermaproducten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden